6 vragen aan… Winny Lin

Hoe ben je bij PMT verzeild geraakt?

Na mijn afstuderen ben ik begonnen als jurist op een notariskantoor. Ondanks de leuke werkzaamheden begon het toch te ‘kriebelen’. Hoe leuk zou het zijn om aan de ene kant een vaste werkgever te hebben en aan de andere kant toch bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te kunnen. Via een online vacature had ik daardoor gelijk een match met PMT.

Wat doe je nu?

Op dit moment voer ik bij de RegioBank (onderdeel van de Volksbank) een uitdagende opdracht uit als projectleider. Ik maak onderdeel uit van de projectleiderspool en werk meestal aan vier projecten tegelijkertijd. Dit zijn hele verschillende projecten onder andere gericht op: de samenwerking met franchisenemers (wetgeving, strategie, businessmodel, overeenkomsten), een aanpak voor particulieren zonder adviseur, het uitfaseren van producten en het verbeteren van service aan de adviseurs.

Wat maakt PMT zo bijzonder?

Naast de informele en korte lijnen heeft PMT echt oog voor de PMT’er zelf. Alles is bespreekbaar, of dat nou op het gebied is van (vervolg)opdrachten of de cursussen die je wilt gaan volgen. Inzet wordt hier ook echt beloond en iedereen is op zijn niveau en met zijn ervaring net zo waardevol voor de organisatie.

Wat is volgens jou belangrijk om je te ontwikkelen op het gebied van project- en procesmanagement?

Allereerst is het belangrijk om na te denken of detachering bij je past. Krijg je energie van de afwisseling zoals nieuwe plekken, nieuwe opdrachten en het leren kennen van nieuwe mensen. Als dat zo is, dan is natuurlijk de vraag of je project- en procesmanagement interessant vindt. Weet dat er nog veel meer mogelijke specialisaties zijn binnen PMT! Ik denk dat het belangrijk is om je te ontwikkelen in het samenwerken met hele verschillende professionals met hele verschillende expertises. Door aansluiting te zoeken bij de context van collega’s en te zoeken naar raakvlakken kan je een relatie opbouwen die helpt om samen tot resultaat te komen. Het menselijk aspect en verbinding maken, daar begint het mee!

Hoe kijk je terug op de opdrachten van de afgelopen jaren bij PGB, Dela, AZL, Generali en MN?

Als ik terugkijk denk ik meteen, het waren hele verschillende opdrachten bij leuke opdrachtgevers. Maar ik denk ook, er is een rode draad. De opdrachten pasten bij mijn kwaliteiten, ik ben goed in het verbinden van collega’s en organisatieonderdelen met verschillend expertises om samen tot resultaat te komen. Zo heb ik mijn opdrachtgevers kunnen helpen om van ideëen en plannen tot executie te komen. Dat past bij mij en ik daar wordt ik blij van!

Waarom zou volgens jou iemand voor PMT moeten kiezen?

Als je op zoek bent naar een leuke en informele werkgever, die jou altijd in goed overleg ‘stationeert’ bij verschillende opdrachtgevers in de financiële wereld, zoek dan alstublieft niet verder! Je krijgt daarnaast ook nog eens de kans om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van passende opleidingen en cursussen.