5 vragen aan Lianne van der Meel over haar start bij PMT

Wat zocht je in een startersfunctie na je studie?

Na de afronding van mijn bachelor Organisatiewetenschappen had ik zin om aan de slag te gaan. Ik geloof dat je op de werkvloer moet beginnen om jezelf vanuit daar verder te ontwikkelen. Ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers past daar goed bij. Ook had ik de voorkeur om te starten met een functie bij de overheid.

Wat viel je op toen je PMT leerde kennen?

Toen ik in contact kwam met Tessa Stegman, één van de recruiters van PMT, merkte ik direct dat de PMT-cultuur aansluit bij wat ik belangrijk vind.  Open, vertrouwen als basis voor de samenwerking en lachen is gezond. Gelukkig is dit niet alleen tijdens het recruitmentproces zo, PMT is gewoon een warme club.

Hoe bevalt het na ruim een half jaar?

Ik ben heel blij met het contact met mijn persoonlijke begeleider Twan van der Poel. Goede klik, veel contact, hij daagt mij uit en we hebben ook lol. Mijn eerste opdracht is bij de BAR-organisatie (uitvoeringsorganisatie van de drie gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Dat was eerst even zoeken, maar ik heb mijn draai gevonden. Mijn werkzaamheden worden nu vlot uitgebreid en mijn opdrachtgever is tevreden! De combinatie van thuiswerken en bij mijn opdrachtgever op locatie is fijn.

En het sociaal domein?

Het voelt goed om impact te hebben. Ik ben actief op het gebied van participatie en inkomen (bijstand).  Ik geloof in een maatschappij waarin mensen worden ondersteund om zelf de regie te nemen. Bestaanszekerheid is essentieel hiervoor en dat besef is alleen maar toegenomen sinds ik actief ben in het sociaal domein. Ook de opleidingen uit het opleidingstraject, van inhoudelijk gericht op de Participatiewet en gesprekstechnieken tot een training Suite (applicatie waarmee gemeenten werken) geven energie.

Hoe ziet je toekomst eruit?

Een aantal PMT’ers zijn actief als procesexpert in het sociaal domein, dat vind ik een interessante richting. Binnen PMT is veel aandacht voor de Lean filosofie, daar wil ik mij ook graag in verdiepen. En nog veel meer organisatie zien natuurlijk. Zo combineer ik mijn ambitie om maatschappelijke impact te hebben met mijn interesse in het functioneren van organisaties. Daarnaast ben ik begonnen met een training PowerBI, want mijn interesse ligt ook op het data-vlak. Genoeg te doen dus!