5 vragen aan… Chuan Liu

Waarom ben je bij PMT gaan werken?

Na mijn studie kunstgeschiedenis besloot ik op zoek te gaan naar een baan buiten mijn vakgebied. Ik werd getipt om PMT te overwegen en na kennis te hebben gemaakt kon ik snel aan de slag bij mijn eerste opdrachtgever. Wat ik erg prettig vind is dat er altijd zo goed mogelijk wordt gekeken naar de persoon en de opdracht. Is het een match, passen ze bij elkaar? Omdat hier veel aandacht aan wordt besteed, heeft het mij altijd vertrouwen gegeven dat ik op de juiste plek terecht kom. Daarnaast ervaar ik de informele sfeer als prettig, iedereen is altijd bereikbaar.

Je hebt net je opdracht bij a.s.r. afgerond, wat heb je precies gedaan?

Begin augustus ben ik na mijn zwangerschapsverlof weer begonnen. Ik ben toen gestart met een nieuwe opdracht bij verzekeraar a.s.r. Dit was mijn eerste opdracht in mijn hometown Utrecht en dat betekende fluitend op de fiets richting de Archimedeslaan. Ik ben actief geweest in het scrum-team verantwoordelijk voor trajecten gericht op het communiceren naar specifieke groepen polishouders en het verwerken van de respons daarop in de administratie. Dit zijn trajecten met veel verschillende facetten, van aanpak, communicatie, processen, werkinstructies, klantcontact tot administratie. Ik heb mij vooral bezig gehouden met het schrijven van plannen voor de benadering van de specifieke groepen en contacten onderhouden met de verschillende betrokken afdelingen. Nu deze opdracht is afgerond, na een korte opdracht bij PMT Groep op kantoor voor AZL, ga ik van start met een volgende opdracht bij Visma Idella.

Wat neem je mee uit je opdracht bij a.s.r.?

Het leuke was om te bedenken hoe iets aan te pakken van a tot z. Je inhoudelijke kennis gebruik je als basis en deze kennis vertaal je naar klantgerichte communicatie, effectieve processen en juiste vastlegging in de administratie. Verder was het interessant om samen met het team Agile-werken in de praktijk te brengen en dit continu te verbeteren. Ik ben erg geinteresseerd in hoe teams samenwerken en specifiek in Agile en Scrum. Mijn ambitie is ook om mij verder te ontwikkelen in de rol van scrum master. Dit was een mooi vervolg op mijn opdracht bij MN waar ik actief was als coordinator Waardeoverdrachten.

Bij welke opdrachtgevers ben je actief geweest via PMT Groep?

Ik ben actief geweest bij verzekeraars Nationale Nederlanden, a.s.r. en Centraal Beheer Achmea. Verder heb ik opdrachten uitgevoerd bij MN en AZL, pensioenuitvoerders die de administratie van pensioenfondsen uitvoeren. Door mijn periode bij Poliservice heb ik ook geleerd hoe het er bij een financieel adviseur aan toe gaat. Nu ga ik starten bij Visma Idella, zij bieden oplossingen voor financiƫle producten op het gebied van pensioen, sparen en beleggen. Kortom, ik heb veel gezien en een hoop ervaring opgedaan! In de toekomst zou ik graag ook nog een keer bij een gemeente een opdracht uitvoeren.

Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik hoop nog aan vele verschillende projecten te kunnen werken in zowel de financiele branche als bij de gemeente. Daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van Scrum/Agile werken en het aansturen en coordineren van projecten.