Traineeship Gemeente (Juridisch Medewerker)

Krijg jij energie van zaken tot op de bodem uitzoeken, kun je goed schrijven en heb jij een juridische achtergrond? Wil jij jouw talent verder ontwikkelen bij verschillende gemeenten en elke dag het verschil maken bij maatschappelijke problematiek? Dan kan dit Traineeship in januari jouw volgende uitdaging zijn! Geen werkervaring? Geen probleem!

Jij helpt graag mensen en hebt oog voor detail, jij hebt je HBO of WO - Rechten studie afgerond en hebt een voorkeur voor Bestuursrecht. Gaat dit stukje over jou? Dan kunnen wij niet wachten om kennis met jou te maken!

Wat kun jij verwachten?

Jij begint bij het begin. Het eerste jaar start met een uitgebreid opleidingsprogramma. Zo leer jij alles over lokale overheden en wetten waarmee jij in de praktijk werkt zoals de Participatiewet, de AWB en de WMO. Ook focussen we op jouw persoonlijke ontwikkeling en praktische trainingen zodat jij al jouw kennis ook zonder probleem in praktijk kan brengen. Jouw ontwikkeling staat zeker niet stil. Tijdens jouw opleiding en de rest van jouw carrière word jij gecoacht door een Challenge manager die altijd voor jou klaar staat.

Zodra jij lekker op weg bent ga je de echte wereld in en zal jij voor verschillende gemeenten opdrachten uitvoeren. Zo ga jij mee naar hoorzittingen en bereid jij verweer – en beroepschriften voor. Jij schakelt snel bij spoedgevallen vanuit gemeenten, bent flexibel en hebt creatief denkvermogen. Veel verantwoordelijkheid, maar daar krijg jij veel flexibiliteit voor terug.

Waar ga jij aan de slag?

Als Trainee word jij op PMT HQ in Gouda en vanuit jouw comfortabele thuiswerkplek opgeleid totdat jij klaar bent om het veld in te gaan. Jij gaat samenwerken met een ervaren jurist en volgt haar op de voet naar verschillende gemeenten door Nederland. Geen enkele zaak of dag is hetzelfde en jij doet het met 1 doel, mensen vooruithelpen!

Wie zijn wij?

Als PMT richten we ons al meer dan 22 jaar op het ontwikkelen van talent. Jij hebt nu al wel door dat we jou willen uitdagen om je talenten te ontwikkelen. Maar we zijn daarnaast vooral een hecht team met leuke collega’s. Onze ruim 100 PMT’ers zijn actief bij tientallen verschillende opdrachtgevers en tegelijkertijd enorm verbonden met PMT. We organiseren van alles:

 • Jaarlijks PMT-weekend;
 • Borrels;
 • Inspiratiesessies;
 • Activiteiten, van padel tot een middagje op een boot;
 • Heb je zelf een goed idee? Laat het vooral weten!

Zonder gezelligheid geen samenwerking. Zo kijken wij er in ieder geval naar. Dus, ben jij een optimist? Lach jij graag? En vind jij net als wij dat er meer is dan alleen werk? Dan moeten we haast wel een goede match zijn en staat de deur in Gouda wagenwijd voor je open.

Wat krijg jij ervoor terug?
 • Een fulltime startsalaris van € 2.500,- (incl. vakantiegeld is dit € 2.708,25!) + min. € 300 verhoging na 1 jaar!
  Dit salaris groeit mee met de ontwikkeling van jouw talent. Je kunt hier denken aan de jaarlijkse procentuele verhogingen en de prestatieverhoging.
 • 25+ vakantiedagen & vakantiegeld 🌴 🍹
  Zo blijven we met z’n allen goed gemutst – ook in de zomer! Kom je niet uit met je vakantiedagen omdat je een wat langere reis wilt maken? We denken graag met jou mee in mogelijkheden.
 • Hybride werken heeft de toekomst.
  Ga jij gezellig een dagje naar de opdrachtgever toe? Dan zorgen wij voor een reiskostenvergoeding.
 • Ingerichte thuiswerkplek – check! ✅
  We zorgen dat je er comfortabel bijzit als jij de challenge voor jouw talent aangaat! PMT biedt de ideale balans tussen thuiswerken en een dynamische omgeving op kantoor.
 • Flexibiliteit - Parttime is ook mogelijk bij PMT!
  Meer vrije tijd overhouden om te sporten, vrijwilligerswerk te doen of gewoon te chillen met je vrienden? Dan werk je in plaats van 40 uur toch gewoon 32,36 of 38 uur?
 • Pensioenregeling? Yes!
  We laten jou niet in de kou staan op je oudedag!⛄
Enthousiast geworden?

Lijkt het je leuk om jouw talenten bij PMT te ontwikkelen en impact te maken? Maak je interesse kenbaar door je gegevens hieronder achter te laten of app/bel/mail met onze Career Consultant Tessa (06-82012453/talent@pmtgroep.nl). Voldoe je niet helemaal aan alle eisen, schroom je dan niet om alsnog contact op te nemen. Onze Career Consultants staan voor je klaar!

Kennismaken?

Meer horen over de mogelijkheden over deze vacature?

Neem dan contact op met Tessa

Stationsplein 9B
2801 AK Gouda
talent@pmtgroep.nl 06-82012453
Ik wil meer weten!