Van geschiedenis, via de financiële sector naar het sociaal domein

Boy Meuldijk over zijn PMT-pad
Boy Meuldijk
13 december 2022

PMT’ers zitten niet alleen boordevol positieve energie. Ze brengen ook hele verschillende studieachtergronden mee. Wij geloven namelijk dat je vooropleiding niet bepalend hoeft te zijn voor je verdere carrière. En PMT’ers bewijzen dat in de praktijk. Zo ook Boy Meuldijk. Hij is in 2019 begonnen bij PMT. Na twee jaar financiële dienstverlening heeft Boy de overstap gemaakt naar het sociaal domein. Zijn studieachtergrond? Geschiedenis. We vroegen Boy hoe zijn start bij PMT was en hoe zijn switch naar het sociaal domein bevalt? En of hij nog wel eens wat met zijn studie doet?

Goed gestart

Boy: “Om bij PMT te starten met een Traineeship heb je geen ervaring of specifieke vooropleiding nodig. Tijdens de kennismaking ging het dan ook vooral over mijn verhaal, talent en ambitie. Hierdoor waren het hele persoonlijke gesprekken. De sfeer tijdens de gesprekken was prettig, dat was voor mij erg belangrijk.”

Hoe was je start bij PMT? Boy: “Ik had alleen ervaring als klantenservice medewerker bij Coolblue. Mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Mijn achtergrond was de studie Geschiedenis. Niet direct aanknopingspunten met de financiële dienstverlening. Maar dat was geen probleem. Het opleidingstraject zorgt dat je snel groeit in kennis en vaardigheden. Ik ben gestart met een opdracht bij a.s.r. Vervolgens heb ik binnen die opdracht meerdere stappen gemaakt. Veel gezien, veel mensen leren kennen en veel geleerd.“

Switch naar het sociaal domein

Boy: “Het Traineeship Consultancy was een goede start, maar na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar het sociaal domein. Reden, ik wilde graag op een andere manier maatschappelijk impact hebben en bij de overheid werken. De switch ging soepel, bij PMT krijg je de ruimte om je eigen pad vorm te geven en ondersteunen ze je met begeleiding en opleiding. En ik heb nog steeds profijt van de ervaring die ik heb opgedaan bij a.s.r.“

En hoe bevalt de switch? Boy: “Het sociaal domein is ontzettend leuk om in te werken. Het is gericht op het ondersteunen van mensen. Om de leefbaarheid te vergroten en het meedoen in de maatschappij te bevorderen. PMT richt zich op het uitvoeren van tijdelijke opdrachten (detachering) bij gemeenten op het vlak van onder andere werk, inkomen en inburgering. Maar er zijn ook diverse PMT’ers als procesconsultant, teamleider en projectleider actief binnen het sociaal domein.”

Verschillende opdrachten

Inmiddels is Boy met zijn tweede opdracht binnen het sociaal domein. Boy: “Ik werk nu bij de Gemeente Alphen aan den Rijn. In Alphen aan den Rijn begon ik met de administratieve verwerking van de energietoeslag. Al snel gaf mijn opdrachtgever de mogelijkheid om mijn werkzaamheden uit te breiden, nu ben ik bezig met de beoordeling van de collectieve zorgverzekeringen. Mijn vorige opdracht was bij de BAR-organisatie, een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Daar stond ik onder andere burgers te woord over hun uitkering, verwerkte ik wijzigingen in uitkeringen en was ik medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van beslagleggingen. Ook heb ik proces debiteuren geanalyseerd en vastgelegd. Een mooie eerste kennismaking met werken in het sociaal domein.”

“Het sociaal domein is ontzettend leuk om in te werken."
– Boy Meuldijk
De PMT-manier

Je bent natuurlijk actief bij verschillende gemeentes, maar hoe ervaar je werken bij PMT? Boy: “PMT’ers en persoonlijke samenwerking staan binnen PMT centraal. Dat maakt PMT voor mij een mooie organisatie. Iets dat veel bedrijven beloven, maar niet nakomen. Groei, plezier en teamspirit komen overal terug. Je wordt uitgedaagd, maar de basis is vertrouwen. Ook krijg je binnen PMT een persoonlijke Challenge Manager. Een ervaren PMT’er die altijd beschikbaar is om je te helpen. Verder komen we regelmatig bij elkaar binnen PMT, met de expertise groep sociaal domein, maar ook voor leuke activiteiten en borrels. “

En doe je nog wel eens wat met je studie? Boy: “Zeker, je kan binnen PMT ideeën inbrengen. Zo heb ik zelf een training opgezet gericht op lesgeven. Ik help op die manier PMT docenten met het geven van energieke en goede lessen. Belangrijk met de vele opleidingen die we intern geven en… het sluit aan op mijn opleiding docent Geschiedenis.”

Challenge your Talent

Boy bedankt! We hebben vooral teruggekeken, daarom nog een laatste vraag, hoe ziet je PMT-toekomst eruit? Boy: “Ik ben van plan nog jaren bij PMT te blijven werken. Ik wil me de komende tijd verder ontwikkelen binnen het sociaal domein. En nog veel gemeenten van binnen zien. Dat is de uitdaging die ik aanga!”

Boy Meuldijk 2
Boy Meuldijk

Ik krijg energie van het werken met en helpen van mensen. Dit combineer ik met mijn proces en IT-kennis. Op een persoonlijke manier creëer ik oplossingen in het sociaal domein die effectief en menselijk zijn.

We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de gebruikerservaring te verbeteren en om content te leveren die relevant is voor onze doelgroepen. Afhankelijk van hun doel, kunnen analyse- en marketingcookies worden gebruikt naast technisch noodzakelijke cookies. Door op "Akkoord" te klikken, verklaart u akkoord te gaan met het gebruik van bovengenoemde cookies.