"Wij geloven in talent
en talent moet je uitdagen."


PMT img blogs2
Door: Ingo Ruiter
04 februari 2022
Wat de pensioenbranche van de horeca kan leren

Een aantal jaar geleden werkte hij zich nog in het zweet in de horeca om de gasten tijdig aan het juiste drankje te helpen. Is dit de ideale achtergrond voor een professional in pensioenbranche? Ingo: “ Zeker, want net als in de horeca draait het in de pensioenbranche om mensen.”


PMT img blogs2 peter
Door: Peter Nas
04 februari 2022
Als old school werving en selectie niet meer werkt

De arbeidsmarkt is historisch krap. En de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Verwachting is dat de krapte de komende jaren toeneemt. Een uitdaging waar veel teammanagers de komende jaren hun handen vol aan hebben. Hoe zorg ik voor een toekomstbestendige team met het juiste talent in huis? Nu én in de toekomst.


PMT img blogs3 gertjan
Door: Gertjan Roobol
04 februari 2022
Help mensen zelf hun schulden aan te pakken

Voor een welvarend land als Nederland is de schuldenproblematiek fors. Meer dan 650.000 huishoudens in Nederland kampen met geregistreerde problematische schulden. Zoiets los je niet in één keer op. Wat overigens niet betekent dat je niets kan doen! Helpen als SchuldHulpMaatje bijvoorbeeld. Gertjan Roobol vertelt waarom hij als SchuldHulpMaatje mensen met schulden helpt.


PMT img blogs6 yu
Door: Yu Hong Tam
04 februari 2022
Het nieuwe nabestaandenpensioen

Lees je over het nieuwe pensioenstelsel, dan gaat het al snel over al dan niet invaren en de afschaffing van de doorsneepremie. Het nabestaandenpensioen komt minder aan bod. Terwijl de ambitie hoog is; een eenvoudiger en begrijpelijker nabestaandenpensioen. Gaat dat lukken? En betekent eenvoudiger en begrijpelijker ook beter uitvoerbaar? We vragen het Yu Hong Tam, actuarieel specialist van PMT.


PMT img blogs4 maarten
Door: Maarten Eeken
21 januari 2022
De menselijke maat vraagt een menselijke bedrijfsvoering

Er staat meer in het regeerakkoord dan de investeringen én bezuinigingen in het sociaal domein. Zoals het voornemen om het beleid meer te ontwerpen vanuit de uitvoering. Ruimere bevoegdheden voor professionals om maatwerk te leveren. Muziek in de oren van elke uitvoerder in het sociaal domein. Maar ook een opgave die verder gaat dan een regeerakkoord, wetgeving en beleid. Hoe zorg je ervoor dat de bedrijfsvoering binnen je gemeentelijke- of uitvoeringsorganisatie deze ambitie niet in de weg zit, maar juist faciliteert?


PMT img blogs5 Caitlin de Kruyff
Door: Caitlin de Kruyff
21 januari 2022
Inburgering op maat, daar heb je talent voor nodig

Zo snel mogelijk meedoen in Nederland en werk vinden. Dat is het doel van de nieuwe Wet inburgering die op 1 januari 2022 van kracht is geworden. Uitgangspunt, inburgering op maat. Wie kan zich daar nou niet in vinden. Zo gezegd zo gedaan, of toch niet?


stel een vraag

Wil je reageren op een blog?

Ben je benieuwd naar hoe wij je kunnen helpen in de uitvoering? Of ben je geïnteresseerd in één van onze traineeships? Neem dan contact met ons op!