"Wij geloven in talent
en talent moet je uitdagen."


PMT-website---blog---700x200-in-feed-01
Door: Patrick Schuurs
09 maart 2023
Wachten op de zak met geld

In 2021 is door de Eerste kamer de wet aangenomen die het mogelijk maakt om op pensioendatum 10% van je pensioenvermogen in één keer op te nemen. In pensioenterminologie lump sum oftewel het ‘bedrag ineens’. Ideaal om op het moment dat je met pensioen gaat een grote reis te maken of je hypotheek af te betalen. Maar inmiddels is de ingangsdatum van de wet al drie keer uitgesteld, nu tot 1 januari 2024. Waarom neemt deze op het oog simpele aanpassing zoveel meer tijd in beslag?


PMT-website---blog---700x200-in-feed-01
Door: Quirijn de Jong
25 januari 2023
De stap van World Politics en landbouwproducten naar het PMT IT traineeship

Inmiddels is Quirijn een ervaren Robotic Process Automation (RPA) Developer. Maar hij begon zijn PMT carrière zonder IT-achtergrond. Dat lijkt een grote stap, daarom vroegen we hem om terug te blikken op zijn start bij PMT.


PMT-website---blog---700x200-in-feed-01
Door: Boy Meuldijk
13 december 2022
Van geschiedenis, via de financiële sector naar het sociaal domein

PMT’ers zitten niet alleen boordevol positieve energie. Ze brengen ook hele verschillende studieachtergronden mee. Wij geloven namelijk dat je vooropleiding niet bepalend hoeft te zijn voor je verdere carrière. En PMT’ers bewijzen dat in de praktijk. Zo ook Boy Meuldijk. Hij is in 2019 begonnen bij PMT. Na twee jaar financiële dienstverlening heeft Boy de overstap gemaakt naar het sociaal domein. Zijn studieachtergrond? Geschiedenis. We vroegen Boy hoe zijn start bij PMT was en hoe zijn switch naar het sociaal domein bevalt? En of hij nog wel eens wat met zijn studie doet?


PMT-website---blog---700x200-in-feed-01
Door: Larissa Gelderland
12 december 2022
De start van je carrière is een uitdaging

Begin met googlen en je bevindt je binnen no-time in een doolhof aan functies met uiteenlopende namen. En dan, waar begin je? Hoe kom je erachter of een rol geschikt is? En dat leidt weer tot vragen als: Waar ben ik goed in? Wat wil ik nog leren? Wat is mijn passie? Lastige vragen, die we bij PMT graag samen beantwoorden. Hoe? Laten we bij het begin beginnen.


PMT-website---blog---700x200-in-feed-01
Door: Suzanne Verhulp
11 november 2022
Suzanne Verhulp over 10 jaar PMT

“Toen Jeroen Veerman onverwacht voor de deur stond besefte ik het me pas echt. De tijd is voorbijgevlogen. Jeroen stond niet zomaar voor de deur, reden was mijn 10-jarig PMT-jubileum. Een hele leuke verrassing.” En een mooie aanleiding om Suzanne te vragen naar haar start ‘back in the day’ en waar ze na 10 jaar PMT staat.


PMT img blogs6 yu
Door: Yu Hong Tam
19 oktober 2022
Het nieuwe nabestaandenpensioen

Lees je over het nieuwe pensioenstelsel, dan gaat het al snel over de keuze van pensioenfondsen voor de flexibele of de solidaire premieregeling en over invaren. Het nabestaandenpensioen komt minder aan bod. Terwijl de ambitie hoog is: een meer gestandaardiseerd, adequater en begrijpelijker nabestaandenpensioen. Minder risico voor deelnemers. Met als doel schrijnende situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Gaat dat lukken? En betekent meer gestandaardiseerd en begrijpelijker ook beter uitvoerbaar? We vragen het Yu Hong Tam, actuarieel specialist van PMT Groep.


PMT img blogs2
Door: Ingo Ruiter
04 februari 2022
Wat de pensioenbranche van de horeca kan leren

Een aantal jaar geleden werkte hij zich nog in het zweet in de horeca om de gasten tijdig aan het juiste drankje te helpen. Is dit de ideale achtergrond voor een professional in pensioenbranche? Ingo: “ Zeker, want net als in de horeca draait het in de pensioenbranche om mensen.”


PMT img blogs2 peter
Door: Peter Nas
04 februari 2022
Als old school werving en selectie niet meer werkt

De arbeidsmarkt is historisch krap. En de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Verwachting is dat de krapte de komende jaren toeneemt. Een uitdaging waar veel teammanagers de komende jaren hun handen vol aan hebben. Hoe zorg ik voor een toekomstbestendige team met het juiste talent in huis? Nu én in de toekomst.


PMT img blogs3 gertjan
Door: Gertjan Roobol
04 februari 2022
Help mensen zelf hun schulden aan te pakken

Voor een welvarend land als Nederland is de schuldenproblematiek fors. Meer dan 650.000 huishoudens in Nederland kampen met geregistreerde problematische schulden. Zoiets los je niet in één keer op. Wat overigens niet betekent dat je niets kan doen! Helpen als SchuldHulpMaatje bijvoorbeeld. Gertjan Roobol vertelt waarom hij als SchuldHulpMaatje mensen met schulden helpt.


PMT img blogs4 maarten
Door: Maarten Eeken
21 januari 2022
De menselijke maat vraagt een menselijke bedrijfsvoering

Er staat meer in het regeerakkoord dan de investeringen én bezuinigingen in het sociaal domein. Zoals het voornemen om het beleid meer te ontwerpen vanuit de uitvoering. Ruimere bevoegdheden voor professionals om maatwerk te leveren. Muziek in de oren van elke uitvoerder in het sociaal domein. Maar ook een opgave die verder gaat dan een regeerakkoord, wetgeving en beleid. Hoe zorg je ervoor dat de bedrijfsvoering binnen je gemeentelijke- of uitvoeringsorganisatie deze ambitie niet in de weg zit, maar juist faciliteert?


PMT img blogs5 Caitlin de Kruyff
Door: Caitlin de Kruyff
21 januari 2022
Inburgering op maat, daar heb je talent voor nodig

Zo snel mogelijk meedoen in Nederland en werk vinden. Dat is het doel van de nieuwe Wet inburgering die op 1 januari 2022 van kracht is geworden. Uitgangspunt, inburgering op maat. Wie kan zich daar nou niet in vinden. Zo gezegd zo gedaan, of toch niet?


stel een vraag

Wil je reageren op een blog?

Ben je benieuwd naar hoe wij je kunnen helpen in de uitvoering? Of ben je geïnteresseerd in één van onze traineeships? Neem dan contact met ons op!